おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 野ウドの天ぷら

2022年04月13日 | 日記

野ウドの天ぷら

自生のウドの初収穫したので、天ぷらを試みました、今年は4月12日初収穫。

    

    自生のウドの収穫   ウドの天ぷら

①野ウドを洗い、天ぷら粉を水で溶き、ウドにまぶしす。

 天ぷら粉は、市販品は少し高いが水で溶くだけで簡単

*自家製の天ぷら粉は小麦粉・卵を酒でとき、氷を適当に入れ、かき混ぜないで使う。

②サラダ油160℃くらいで①を揚げる。⓷皿に盛る

*天つゆか、塩や末茶塩でも良い。

 

 Wild Tempura

I tried tempura because it was the first harvest of native udo, and this year it was the first harvest on April 11.

    

    Native Udo Harvest             Udo Tempura

①Wash the wilds, dissolve the tempura flour with water, and sprinkle against the udo.

*empura flour is a little expensive on the market, but it is easy just to dissolve it with water.

* Homemade tempura flour is used without stirring flour and eggs with alcohol, put ice appropriately.

②Fry (1) in salad oil at about 160 °C.

⓷They serve on a plate

  *Tentsuyu, salt or suecha salt are also fine.  

コメント
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