簡単ビビンバ(2人分)
ビビンバは、朝鮮半島の混ぜご飯である。丼や専用容器にご飯とナムルや肉、卵等の具を入れ良くかき混ぜて食べる料理(写真参照)。コチュジャンや、ごま油等の調味料をかけ、匙(スッカラク)でよく混ぜてから食べる。少量のスープを振りかけると混ぜやすい。ご飯の上に盛られている具は本来五種類とされ、手前・奥・右・左・中央に分けて盛られている
①牛肉(切り落とし)120g・醤油大匙1・砂糖小匙1/2・胡麻(白)大匙1/2・胡椒少々を混ぜ、ごま油大匙1/2で炒め、途中ネギのみじん切り10g・ニンニク1/2カケラ(すりおろし)を加え炒める。
②ほうれん草150g(3~4cmに切る)・もやし(大豆)150gを1分茹で、水切り。
⓷胡麻(白)小匙3・ゴマ油大匙1・醤油小匙1・塩小さじ1/3・胡椒少々を②に混ぜる。
➃ライパンに、ごま油大匙1で炒め、①,③を加え、卵1個をかき混ぜ、香菜をトッピングで来上がり。
Easy Bibimbah (for 2)
Bibimbah is a mixture of rice on the Korean Peninsula. A dish that is eaten by putting rice, namul, meat, eggs, and other ingredients in a bowl or a special container and stirring well (see photo). Add seasonings such as kochujang and sesame oil, mix well with suckkara, and then eat. Sprinkle a little soup to make it easy to mix. The ingredients served on the rice are originally five types, divided into the front, back, right, left, and center.
①Stir in 120g beef (cut-off), 120g soy sauce, 1/2 sugar, 1/2 piece of sesame (white) large spoon, 1/2 of pepper, stir-fry in 1/2 sesame oil, add 10g chopped green onions and 10 g garlic 1/2 kakera (grated).
②Boil 150 g (cut into 3-4cm) spinach and 150 g of bean sparrow (soybean) for 1 minute and drain.
⓷Mix 3 pieces of sesame (white) 3, sesame oil 1, soy sauce 1, salt 1/3 teaspoon, a little pepper in ②.
➃Sauté the rye bread with sesame oil 1, add ① and ⓷, stir 1 egg, and come with kana topped.