おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 筍のソテー

2022年04月24日 | 日記

筍のソテー

新鮮な筍のシンプルな旬を味わう簡単料理

 

①ク抜きした筍と椎茸を適当な大きさに切る。 

②フライパンで筍・椎茸をオリーブ油で炒めて、醤油で焦げ目を付け最後にバターで香り付け。

③皿に盛り付け、山椒の葉・花山椒の佃煮などを盛り付ける。

筍のあく抜きは掘りたての筍の皮を剥き、米ぬかで10分煮沸して発砲スチロールの箱に入れ3時間ほど置く。

Sauteed bamboo shoots

A simple dish to taste the simple season of fresh bamboo shoots

    

①Cut the bamboo shoots removed into appropriate sizes.

②Fry the bamboo shoots in a frying pan with olive oil, brown them with soy sauce, and finally smell them with butter.

③Serve on a plate and serve sansho leaves and japanese pepper tsukudani.

Peel the freshly dug bamboo shoots, boil them in a rice bran for 10 minutes, put them in a box of fired styrofoam, and place them for about 3 hours.

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