もやしの中華サラダ
もやしの中華サラダ、シャキシャキのもやしに手作り中華ドレッシングを和えた簡単な一品。もやしときゅうりの食感と、ロースハムの塩味がよく合う。
2人前
①お湯を沸騰させもやしを入れ、30秒程ゆでたらザルに上げ、お湯を切る。
➁ボウルに醤油しょうゆ大さじ2・酢大さじ1・砂糖小さじ1・顆粒和風だし小さじ1・ごま油小さじ1・ベーコン入れを加熱して粗熱が取れたら、キュウリ千切り①を加えて混ぜ合わせる。
③器に盛り付け、白いりごまをふって完成。
*今回は素麺を茹でサラダを乗せました。
Chinese salad with bean sprouts
Chinese salad of bean sprouts, a simple dish of crispy bean sprouts and homemade Chinese dressing. The texture of bean sprouts and cucumbers goes well with the salty taste of loin ham.
- people ago
①Boil the water and add the bean sprouts, boil for about 30 seconds, raise it to a colander, and turn off the hot water.
➁In a bowl 2 tablespoons soy sauce soy sauce, 1 tablespoon of vinegar, 1 teaspoon of sugar, 1 teaspoon of granulated Japanese style dashi ・ Heat 1 teaspoon of sesame oil and a bacon container to remove the rough heat, add the shredded cucumbers ① and mix.
③Serve in a bowl and sprinkle with white sesame seeds to complete.
* This time I boiled plain noodles and put a salad on it.