おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  もやしの中華サラダ

2022年07月22日 | 日記

もやしの中華サラダ

もやしの中華サラダ、シャキシャキのもやしに手作り中華ドレッシングを和えた簡単な一品。もやしときゅうりの食感と、ロースハムの塩味がよく合う。

   

2人前

①お湯を沸騰させもやしを入れ、30秒程ゆでたらザルに上げ、お湯を切る。

➁ボウルに醤油しょうゆ大さじ2・大さじ1・砂糖小さじ1・顆粒和風だし小さじ1・ごま油小さじ1・ベーコン入れを加熱して粗熱が取れたら、キュウリ千切り①を加えて混ぜ合わせる。

③器に盛り付け、白いりごまをふって完成。

*今回は素麺を茹でサラダを乗せました。

Chinese salad with bean sprouts

Chinese salad of bean sprouts, a simple dish of crispy bean sprouts and homemade Chinese dressing. The texture of bean sprouts and cucumbers goes well with the salty taste of loin ham.

  

  • people ago

①Boil the water and add the bean sprouts, boil for about 30 seconds, raise it to a colander, and turn off the hot water.

➁In a bowl 2 tablespoons soy sauce soy sauce, 1 tablespoon of vinegar, 1 teaspoon of sugar, 1 teaspoon of granulated Japanese style dashi ・ Heat 1 teaspoon of sesame oil and a bacon container to remove the rough heat, add the shredded cucumbers ① and mix.

Serve in a bowl and sprinkle with white sesame seeds to complete.

* This time I boiled plain noodles and put a salad on it.

 

 

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おばさんの料理教室  簡単ミートソース

2022年07月22日 | 日記

 

簡単ミートソース

自宅でも簡単に作れて、野菜もたっぷりボリューム満点です。 パスタにかけたりパンに挟んで、ミートサンドイッチにしたり色々に使えます。

   

4人前

①ニンジン100g・玉ねぎ1個・マッシュルーム6個は薄切り。

➁オリーブオイル小匙2をひき、牛豚合いびき肉300g、①を加え中火で炒める。

③野菜がしんなりしてきたら、トマトソース400g・大さじ4・小さじ1・粗挽き黒こしょう小さじ1を入れて蓋をして10分程度煮込む。

④野菜に火が通ってきたら、有塩バター20gを入れて混ぜたら、火からおろして完成。

*野菜はセロリなど好みの野菜を使うと良い。

Easy Meat Sauce

It is easy to make at home, and there are plenty of vegetables and full of volume. You can put it on pasta or sandwich it in bread and use it as a meat sandwich in various ways.

   

people ago

①100g carrots, 1 onion and 6 mushrooms are sliced into thin slices.

➁Grind 2 tablespoons of olive oil, add 300 g of beef pork and snoring meat,①  and fry over medium heat.

③When the vegetables are getting thick, add 400 g of tomato sauce, 4 tablespoons, 1 teaspoon of salt, 1 teaspoon of coarsely ground black pepper, cover and simmer for about 10 minutes. Hmmm.

When the vegetables are cooked, add20 g of salted butter and mix, then remove from the heat and complete.

* For vegetables, use your favorite vegetables such as celery.

 

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