キュウリもみ
キュウリ収穫最盛期、色んな形の物が、でも料理にすれば味は一緒です。
①わかめや椎茸を洗い、水に15分浸ける。
②キュウリをスライスして、塩をまぶして、水を搾る。
*長い保存は塩多め。
③酢:砂糖:塩=1:1/2:少々を合わせる。
⓸③に①②の水きりしたわかめ・キュウリ加えて出来上がり。
*好みにより紫蘇のみじん切り・イカ・ちりめんじゃこ・タコもよい。
*味付けに醤油・麺つゆ・七味唐辛子も良い。
Cucumber fir
At the peak of the cucumber harvest, things of various shapes, but if you cook them, the taste is the same.
①Wash the wakame or shiitake mushrooms and soak them in water for 15 minutes.
②Slice the cucumbers, sprinkle with salt and squeeze the water.
* Long store with more salt.
③Vinegar: sugar: salt = 1: 1/2: Combine a little.
⓸Add ① and ② watered seaweed and cucumbers to ③ and voila.
* Depending on your preference, Shiso chopped, squid, chiri-noodle jako, octopus may also be good.
* Soy sauce, noodle soup, and shichimi chili pepper are also good for seasoning.