おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  あさりの吸い物

2022年07月26日 | 日記

あさりの吸い物

       

2人前

むきアサリ100gと、だし昆布3g・しめじ10g・水400mℓを鍋に入れ、弱火で ゆくり加熱、あくが浮いてきたら丁寧にすくい、昆布を取り除く。

酒小匙1・薄口しょうゆ小さじ1・小さじ1/4を加えて味を調え。

器に入れ三つ葉を添えたら完成。

Sucking clams

              

2 people ago

Put 100 g of bare clams, 3 g of dashi kelp, 10 g of shimeji, 400 ml of water in a saucepan, cook over low heat, and yawn When it floats, scoop it carefully and remove the kelp.

Add 1 tablespoon of sake, 1 teaspoon of thin soy sauce, and 1/4 teaspoon of salt to taste.

Put it in a bowl and add three leaves to complete.

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