おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ナスと豚しゃぶ肉の中華サラダ

2022年07月19日 | 日記

ナスと豚しゃぶ肉の中華サラダ

豚しゃぶとナス・玉ねぎに香味ドレッシングをかけて仕上げたサラ。

ドレッシングは調味料を混ぜ合わせるだけで簡単に作れて、他のサラダにも使えるので便利

 

2人前

①沸騰直前のお湯に豚バラ肉しゃぶしゃぶ用150gを入れて、火が通るまで弱火で5分ほどゆでます。お湯を切り、氷水にさらして冷やし、水気を切り。

ボウルに醤油大さじ1・大さじ1・すりおろしニンニク小さじ1/2・すりおろし生姜小さじ1/2・ごま油大さじ1/2・白いりごま大さじ1/2を入れて混ぜ合わせる。

③玉葱2本・なす玉ねぎ1/2個をフライパンで炒め①を加え混ぜ、お皿に盛り付けます➁をかけ青紫蘇を乗せ完成。

Chinese salad of eggplant and pork shabu

Sarah finished with pork shabu, eggplant and onion with a flavored dressing.

The dressing is convenient because it is easy to make just by mixing seasonings and can be used for other salads.

      

  • people ago

Put 150 g of pork belly shabu shabu in the hot water just before boiling and boil over low heat for about 5 minutes until it is cooked. Turn off the hot water, expose it to ice water to cool down, drain the water.

1 tbsp soy sauce in a bowl, 1 tablespoon vinegar, 1/2 teaspoon grated garlic, 1/2 tsp grated ginger,  Add 1/2 tablespoon sesame oil and 1/2 tablespoon white sesame and mix.

③Stir-fry 2 onions and 1/2 eggplant onion in a frying pan ①, mix, and serve on a plate Put on the blue purple su and complete.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする