おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  鯵のフライ

2022年07月01日 | 日記

鯵のフライ

サクサクのアジフライは、ごはんのおかずはもちろん、酒のつまみにも、ぜひお試し下さい。

   

2人前

①アジ開いた2匹に塩こしょうを降る。

②薄力粉小匙1をまぶし、溶き卵1個にくぐらせ、パン粉30gを付ける。

③鍋の底から4cmほどの揚げ油を注ぎ、170℃に熱し、②を入れ、火が通り、こんがり色づくまで揚げ油を切る。

➃器に盛り付け、山椒の葉・キャベツやミニトマトなどを添え、ソースをかけて完成。

Fried Sardines

Please try crispy aji fries not only as a side dish of rice, but also as a snack of sake.

    

  • people before

➀The two open aji are salted and peppered .

②Sprinkle 1 teaspoon of light flour, put it in 1 soluble egg , and add 30 g of breadcry  .

③Pour about 4cm of frying oil from the bottom of the pan, heat to 170°C, put②,   and cut the frying oil until the heat is cooked and browned .

➃Ware is ware,  d'or cabbage,  mini tomatoes,  etc., and sauce is completed.

コメント
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