おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ナポリタン

2023年09月22日 | 日記

ナポリタン

ナポリタンは、茹でたスパゲッティタマネギピーマンハムなどと共にトマトケチャップで炒めた洋食日本で創作された日本風パスタ料理であり、類似の名を持つイタリア料理のスパゲッティ・アッラ・ナポレターナとは異なる。 素麺・蕎麦・うどんでも美味しい。

  

玉ねぎは薄切りにし、ピーマンはヘタと種を取り除いて5mm幅の輪切りにします。ウインナーは斜め薄切り。

②鍋にお湯を沸かし、塩とスパゲティを入れゆで、ザルにあげる。

③フライパンにサラダ油を入れて中火で熱し、玉ねぎとウインナーを炒める。玉ねぎがしんなりしたらピーマンを加えてさっと炒める。

④すりおろしニンニク、ケチャップ、塩を加えて中火で全体に味が馴染むまで炒め、②を加えて全体を絡めて火から下ろす。

⑤器に盛り付けて出来上がり。

Neapolitan

Neapolitan is a Western dish made by frying boiled spaghetti with onions , peppers , ham , etc. in tomato ketchup  . It is a Japanese style pasta dish created in Japan, different from the spaghetti alla napolena of Italian cuisine with similar names.

It is also delicious with noodles, soba noodles, and udon noodles.

   

①Slice the onion into thin slices, and remove the hesitation and seeds and cut them into 5mm wide slices. Wiener is sliced diagonally.

②Boil water in a saucepan, add salt and spaghetti , boil, and give it to a colander .

③Put the salad oil in a frying pan and heat over medium heat and fry the onion and wiener. When the onion is tender, add the peppers and fry 

④Add grated garlic, ketchup and salt and fry over medium heat until the taste is fully blended, add and mix the whole and remove from the heat.

 

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