キクイモのきんぴら(4人分)
キクイモの収穫が始まり、旬を味わいました。
①キクイモ200g洗い、小さいのでそのまま使う。
②鍋にサ胡麻油小匙1を入れ、キクイモが透明になるまで炒め、砂糖大匙1・醤油小匙1・酒大匙1を加え、好みにより赤唐辛子1本を入れて水気がなくなるまで炒める。
③皿に盛りつけて好みにより、煎りゴマ少々をふりかける。
*キクイモは生でも食べられますが、透き通るまでしっかり炒めてから調味すると、味がしみこみやすくなる。
*人参・セロリ・レンコンなどを混ぜた物も良い、その時少しの酢で味付けも良い。
Kinpira of Kikuimo (for 4)
The harvest of Ikuimo began and we tasted the season.
①Wash 200 g of kikuimo and use it as it is because it is small.
②Put the sesame oil 1 in a saucepan and fry until the japanese black potato is clear , sugar large 1・ soysauce Small spoon ③ Add sake daiki 1, add 1 red pepper according to your preference, and fry util the moisture i.
④Serve on a plate and sprinkle with a little roasted sesame, depending on your
* Ikuimo can be eaten raw, but if you fry it firmly until it is clear and season it, it will be easier to soak in the taste.
* Carrots, celery, lotus root, etc. may be mixed, and seasoning with a little vinegar at that time is also good.
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