おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 簡単トマトとゴーヤのチャンプル

2021年07月15日 | 日記

簡単トマトとゴーヤのチャンプル

     

①ゴーヤの種を取り横に5mm位に細かく切り塩をまぶし電子レンジ500w3分。

②卵をフライパンでスクランブルに焼いておく。

③トマトを2cm角に切って置く。

④①を油で炒め②・③・豆腐を入れ塩・胡椒で味付けて出来上がり。

      Easy Tomato and Goya Chample

  

①Cut the gourd into small pieces, sprinkle with salt and microwave 500w3 minutes.

②Leave the eggs scrambled in a frying pan.

③Cut the tomatoes into 2 cm squares and place.

④Stir-fry in oil , , add tofu and season with salt and pepper.

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おばさんの料理教室 ハマチのカルパッチョ 

2021年07月15日 | 日記

ハマチのカルパッチョ 

カルパッチョは、西洋では生の牛ヒレ肉の薄切りに、チーズもしくはソースなどの調味料をかけた料理の総称である。

イタリア画家であるヴィットーレ・カルパッチョが薄切りの生牛肉パルミジャーノ・レッジャーノをかけた料理を好んだことから、彼の名を取ってカルパッチョと呼ばれているという説がある。

魚のカルパッチョ(日本発祥)

日本においては、マグロカツオサケなどの魚の刺身を使用したカルパッチョが和洋折衷料理(西洋料理の日本風アレンジ)の代表例となっている。

     

                                          我が家の夕飯

①野菜を皿に盛る、野菜は、茹でたブロッコリー・キャベツ・人参(電子レンジ500w3分)・生のキュウリなど季節の野菜。 

②ハマチの切り身をの上に盛り、食べる時に酢醤油・オリーブオイルをかける。

  茹で卵・ベルガモットの花があり盛り付けました。

*魚は、タコ・マグロ・サーモン・カツオのたたき・白身の魚食塩水で絞めて置く)・貝類も美味しい。  

* 魚の少し古い場合は、塩・胡椒で下味をつけておくと、美味しい。 

ドレッシング・・酢:醤油:油=1:1:2に塩・胡椒:砂糖少々。

Hamachi Carpaccio

Carpaccio  is a generic term for dishes in the West in which raw beef is sliced with thin slices of meat and  seasonings such as cheese or sauce.

   There is a theory that the Italian painter Vittorio Carpaccio is called Carpaccio because he liked the dish of thinly sliced raw beef with Parmigiano Reggiano.

Fish Carpaccio (originated in Japan)

In Japan,   carpaccio using sashimi of fish such as tuna, bonito, and salmon is a prime example of Japanese-Western eclectic cuisine (Japanese-style arrangement of Western cuisine).

①Vegetables are each each each serve on a plate, and seasonal vegetables  such as boiled broccoli, cabbage, carrots (microwave 500w3 minutes)and raw

②The slices of hamachi are eaten on top of (1) and added with vinegared soy sauce and olive oil when

③There are boiled eggs and bergamot flowers.

* The fish is also delicious: octopus, tuna, salmon, seared bonito, white fish (squeezed with saline water), and shellfish.

* If the fish is a little old, season it with salt and pepper and it will be delicious.

* Dressing/ Vinegar: Soy sauce: oil = 1:1:2 Salt and pepper: A little sugar.

 

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