茗荷の花の甘酢漬け
茗荷の初収穫、花が綺麗で甘酢漬けにしました。花は収穫したら直ぐに萎れ市販品は取り除いて売ってある。
①煮沸水(塩約3%を含む)に茗荷を10秒ほど入れ、冷水にくぐらせる。
②水を搾り、甘酢に漬け青紫蘇を盛りつけ出来上がり。
*日持ちをさせるためには、甘酢に塩少々入れる。
*保存用には塩漬けした花を、食前に冷水で洗い甘酢に入れ食する。
*本体はさっと茹で、細かく切り刻み冷凍保存。
Mioga harvest of the flower and the flower was beautiful and pickled sweet and sour.
①Put the powder in boiling water (scontaining about 3%mioga ) for about 10 seconds and let it go through cold water.
②Water is squeezed, soaked in sweet vinegar, and 1,000 blue shiso is possible.
* To last a long time, add a pinch of salt to the sweet vinegar.
* For preservation, salted flowers are washed with cold water before meals and eaten in sweet vinegar.
* The main body is quickly boiled, chopped into small pieces and stored frozen.