焼き飯
旬の野菜をふんだんに使った焼き飯
①玉ねぎ・人参・シメジ・ブロッコリー軸その他適当な野菜を電子レンジで加熱して置く。
②ショルダーベーコンをサラダ油大匙1で炒め、①を加え炒める。
③②にご飯を加え、醤油・コンソメ・塩・胡椒少々で味を整え混ぜ合わせ皿に盛りゆで卵・茹でブロッコリー・ちりめんじゃこ(臭みを取るのにフライパンで焼くさつと焼く)を添えて出来上がり。
*季節の野菜オクラ・キャベツ・ほうれん草・キャベツ・チンゲン采・ケール・カレー粉等・肉は牛肉・鶏・ベーコン・ハム・ツナ缶でも良い。
fried rice
Grilled rice with plenty of seasonal vegetables
①Heat onions, carrots, simage, broccoli axes and other suitable vegetables in the microwave.
②Saute shoulder bacon in 1 tablespoon of salad oil, add (1) and fry.
③② Add rice to, season with soy sauce, consome, salt and pepper, and combine in a dish with boiled eggs, boiled broccoli, and chili menjako (grilled in a frying pan to remove the smell).
* Seasonal vegetables Okra, cabbage, spinach, cabbage, Qinggen, kale, curry powder, meat, etc. can be beef, chicken, bacon, ham, tuna cans.