おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 焼き飯

2021年07月12日 | 日記

焼き飯

    旬の野菜をふんだんに使った焼き飯

                 

①玉ねぎ・人参・シメジ・ブロッコリー軸その他適当な野菜を電子レンジで加熱して置く。

②ショルダーベーコンをサラダ油大匙1で炒め、①を加え炒める。

③②にご飯を加え、醤油・コンソメ・塩・胡椒少々で味を整え混ぜ合わせ皿に盛りゆで卵・茹でブロッコリー・ちりめんじゃこ(臭みを取るのにフライパンで焼くさつと焼く)を添えて出来上がり。

*季節の野菜オクラ・キャベツ・ほうれん草・キャベツ・チンゲン采・ケール・カレー粉等・肉は牛肉・鶏・ベーコン・ハム・ツナ缶でも良い。

fried rice

Grilled rice with plenty of seasonal vegetables

     

①Heat onions, carrots, simage, broccoli axes and other suitable vegetables in the microwave.

②Saute shoulder bacon in 1 tablespoon of salad oil, add (1) and fry.

③② Add rice to, season with soy sauce, consome, salt and pepper, and combine in a dish with boiled eggs, boiled broccoli, and chili menjako (grilled in a frying pan to remove the smell).

* Seasonal vegetables Okra, cabbage, spinach,  cabbage, Qinggen, kale, curry powder, meat, etc. can be beef, chicken, bacon, ham, tuna cans.  

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