おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 トマトたっぷりの豚肉のレイシャブ

2021年07月20日 | 日記

トマトたっぷりの豚肉のレイシャブ 

    久しぶりに冷しゃぶを作りました。

  

           昨日の夕飯 

①シャブシャブ用の豚肉を煮沸水に入れ、沸騰すれば引き上げ室温で冷やす。

 に胡麻だれ(市販品でも良い)をからめる、すり胡麻を加えたり、紅葉おろしでも好みにより。

 トマト・キュウリ・キャベツに②を乗せ、刻み紫蘇の葉をかけて出来上がり。

* 野菜はレタス・玉ねぎ・ブロッコリー・トマト・大根・胡瓜、人参・白菜・キャベツ・オクラ・小芋、または豆腐・茹で卵も良い。

*肉用ドレッシングは、ゴマペースト100g・醤油60g・みりん45g・酢30g・レモン汁30g・わさび30g等を混ぜる(黒ゴマも良い)。

 

 Pork reishab with plenty of tomatoes

I made cold shabu-shabu for the first time in a long time. 

①Put the pork for the shabshab in boiling water, bring to a boil, pull up and cool at room temperature.

To make sesame sauce (commercial products may be made), add grated sesame seeds, or grated autumn leaves depending on your preference.

Put on tomato, cucumber, cabbage, and chop shiso leaves.

* Vegetables include lettuce, onions, broccoli, tomatoes, radishes, cucumbers, carrots, Chinese cabbage, cabbage, okra, small potatoes, or tofu and boiled eggs.

* For meat dressing, mix 100g sesame paste, 60g soy sauce, 45gof mingle, 30g of vinegar, 30g of lemon juice, 30g of wasabi, etc. (black sesame is also good).

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