おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  もやしとオクラのナムル

2022年09月04日 | 日記

もやしとオクラのナムル

ナムルとは、野菜や山菜、野草などを茹でて、ごま油や塩、にんにくなどで味付けした韓国料理で、韓国では家庭でもよく作られる一品。

もやしとオクラのナムル。ごま油の効いたナムルのたれが、シャキシャキとしたもやしと、粘りのあるオクラによく合う。

     

2人前

①もやし200g・オクラ8本・適当な大きさ・人参スライスを袋に入れ、600Wの電子レンジで3分程加熱、水気を切り、粗熱を取る。

ごま油大さじ1・白いりごま小さじ2・鶏ガラスープの素小さじ1/2・小さじ1/5・すりおろしニンニク小さじ1/4・粗挽き黒こしょうふたつまを入れて舞える、その中に①を入れ和える。

③全体に味がなじんだら器に盛り完成。

*野菜は人参やゴーヤなども良い。

Sprouts and okra namul

Namul is a Korean dish made by boiling vegetables, wild vegetables, wild grasses, etc. and seasoning them with sesame oil, salt, garlic, etc., and it is a dish that is often made at home in Korea.

Sprouts and okra namul. The sesame oily namul sauce goes well with the crispy bean sprouts and sticky okra. 

   

  • people ago

Put 200 gpropriate size, and carrot slices in a bag, heat in a 600W microwave oven for about 3 minutes, drain the water, and remove the rough heat.

1 tbsp sesame oil, 2 tsp white sesame seeds, 1/2 teaspoon of chicken glass spoon, 1/5 tsp salt, grated garlic Dance with 1/4 te of bean sprouts, 8 okra, ap aspoon and coarsely ground black pepper, put in it and combine.

When the taste is familiar to the whole, it is finished by filling it with a bowl.

* Vegetables such as carrots and bitter gourd are also good.

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おばさんの料理教室  なすとゴーヤ豚肉の味噌炒め

2022年09月04日 | 日記

なすとゴーヤ豚肉の味噌炒め

    

①なす・ゴーヤ・キャベツ・舞茸を適当な大きさに切り、電子レンジで加熱。

②豚肉前日醬油麴をまぶして置いたものをサラダ油で炒め、①を加え・味噌と梅干しを混ぜた物を加えかき混ぜて出来上がり。

Miso stir-fried eggplant and bitter gourd pork

    

①Cut eggplant, bitter gourd, cabbage, and maitake mushrooms into appropriate sizes and heat them in the microwave.

②The pork was sprinkled with soy oil noodles the day before, stir-fried in salad oil , and a mixture of miso and umeboshi was added and stirred.

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