おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  きゅうりもみ

2022年09月08日 | 日記

きゅうりもみ

キュウリ・青紫蘇の収穫最後が近くなりました、キュウリもみも最後となるでしょう。今回はアミエビを混ぜました。

 

①きゅうりをスライサーでスライスし、塩でもんで水切り。

②青紫蘇を細かく刻む。

③酢合わせ酢(酢100g・砂糖50g・塩5gの割合)に①・②とアミエビを混ぜ出来上がり。

➃皿に盛り付けり胡麻をかけ出来上がり。

  Cucumber fir

the last harvest of cucumbers and blue-purple su is near, and the cucumber fir will also be the last. This time I looked at the shrimp.

 

①Slice the cucumbers with a slicer and drain them with salt.

②Chop the blue purple su finely.

③Mix and ②with vinegar combined vinegar (100 g of vinegar, 50 g of sugar, 5 g of salt) and shrimp and voila.

➃Serve on a plate and sprinkle with sesame seeds.

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