ナンプラービーフン
ナンプラー香るエスニックドレッシングが、食材とよく絡んで美味しいです。
ナンプラーとはタイの代表的な調味料でカタクチイワシを塩に漬け込んで発酵熟成させた魚醤。
2人前
①ブロッコリー30g・ベジタブルミックス50gを茹でる、トマト1個は細かく切る。
②お湯を沸騰させた鍋に、ビーフン50gを入れ茹でる。
③フライパンでむきアサリ60g・ベーコン80gをフライパンで炒める。
➃ボウルにドレッシングの材料をレモン汁大さじ3・ナンプラー大さじ1.5・砂糖大さじ1入れ、よく混ぜ合わせる。
⑤➃に②・③を入れ、よく混ぜ合わせる。
⑥器に盛り付け、①をのせて出来上がり。
*ビーフンの代わり素麺・蕎麦・スパゲテイ・うどん・春雨などでも良い。
Nampulabihun
The ethnic dressing with Nampula aroma is delicious because it intertwines well with the ingredients.
Nampula is a typical Thai seasoning and fish sauce made by fermenting and aging sardines by soaking them in salt.
people ago
①Boil 30 g of broccoli, 50 g of vegetable mix, cut 1 tomato into small pieces
②In a saucepan with boiling water, put 50 g of bee hoon and boil.
③Put 60 g of peeled shrimp in a saucepan, boil for about 2 minutes and take out. Add 80 g of pork slices, boil for about 3 minutes until it heats, raise it in a colander and drain it into hot water.
➃ Fill a bowl with 3 tablespoons of lemon juice, 1.5 tablespoons of Nampula, 1 tablespoon of sugar, 1/2 tsp of hawk's nail clippers Put and mix well.
⑤➃ Put ② and ③ in ➃ and mix well.
⑥Serve in a bowl, put① on top and voila.
* Instead of bee hoon, it may be plain noodles, buckwheat, spaghettei, udon noodles, vermicelli, etc.