おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ヤムウンセン

2022年09月28日 | 日記

ヤムウンセン

タイの郷土料理をアレンジして作りました。

  

2人前

①ベジタブルミックスを電子レンジで加熱。

②鍋にお湯を沸かし、素麺50gを入れ茹で、取り出す。同じお湯にむきエビ50gと人参を入れて火が通るまで2分程ゆで、湯切り。

③ボウルにナンプラー大さじ1・レモン汁大さじ1・砂糖大さじ1・鷹の爪輪切り小さじ1/2を入れて混ぜ合わせ、①・②加えて和える。

味がなじんだら器に盛り付け、茹で卵・キュウリ・トマト・ブロッコリーの茹でた物・青紫蘇をのせて完成。

*素麺の代わり春雨・うどん・パスタなど、海老の代わりむきアサリでも。

       Yamun-sen

We made Thai local dishes.

   

people ago

①Heat the vegetable mix in the microwave.

②Boil water in a saucepan, put 50 g of plain noodles, boil and take out. Put 50 g of peeled shrimp and carrots in the same hot water, boil for about 2 minutes until the heat passes, and drain the water.

③In a bowl, put 1 tablespoon of Nampula, 1 tablespoon of lemon juice, 1 tablespoon of sugar, 1/2 teaspoon of hawk's nail clipper, and mix, Plus, it's tempered.

➃ When the taste is familiar, serve it in a bowl and finish it with boiled eggs, cucumbers, tomatoes, boiled broccoli, and blue purple su.

* Instead of plain noodles, vermicelli, udon noodles, pasta, etc., even with clams instead of shrimp.

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