ヤムウンセン
タイの郷土料理をアレンジして作りました。
2人前
①ベジタブルミックスを電子レンジで加熱。
②鍋にお湯を沸かし、素麺50gを入れ茹で、取り出す。同じお湯にむきエビ50gと人参を入れて火が通るまで2分程ゆで、湯切り。
③ボウルにナンプラー大さじ1・レモン汁大さじ1・砂糖大さじ1・鷹の爪輪切り小さじ1/2を入れて混ぜ合わせ、①・②加えて和える。
➃味がなじんだら器に盛り付け、茹で卵・キュウリ・トマト・ブロッコリーの茹でた物・青紫蘇をのせて完成。
*素麺の代わり春雨・うどん・パスタなど、海老の代わりむきアサリでも。
Yamun-sen
We made Thai local dishes.
people ago
①Heat the vegetable mix in the microwave.
②Boil water in a saucepan, put 50 g of plain noodles, boil and take out. Put 50 g of peeled shrimp and carrots in the same hot water, boil for about 2 minutes until the heat passes, and drain the water.
③In a bowl, put 1 tablespoon of Nampula, 1 tablespoon of lemon juice, 1 tablespoon of sugar, 1/2 teaspoon of hawk's nail clipper, and mix, ① ・ ② Plus, it's tempered.
➃ When the taste is familiar, serve it in a bowl and finish it with boiled eggs, cucumbers, tomatoes, boiled broccoli, and blue purple su.
* Instead of plain noodles, vermicelli, udon noodles, pasta, etc., even with clams instead of shrimp.