牡蠣のクリームシチュー
①牡蠣100g・大根・人参1本・ジャガイモ400~500g・タマネギ2個を一口大に切り、サラダ油大匙2で炒め、水1カップ、塩・胡椒・ブイヨン(顆粒コンソメ)少々加え煮る。
②柔らかくなれば、市販のホワイトソース1缶(250g)と牛乳2カップを入れ。塩(昆布茶)・胡椒で味を整える。
③茹でたブロッコリーを入れ、湯がいた卵を入れる。
*緑色が変色しない程度に煮る。
*若葉の菜は湯がかなくても良いが、たけている物はあらかじめ湯通ししておく。
*野菜は季節の野菜、ほうれん草でも良い。
*牡蠣代わり、豚肉・鶏肉・ウインナー・ベーコン等でも良い。
*大抵の料理は食べる時間に合わせて作るのがコツ
Cream stew of oysters
①Cut 1 oyster 00 g, radish, 1 carrot, 400 ~ 500 g of potatoes, 2 onions into bite-sized pieces, stir-fry in 2 tablespoons of salad oil, 1 cup of water, salt, pepper and broth (granule consommé) and boil.
②Once tender, add 1 can (250 g) of commercially available white sauce and 2 cups of milk. Prepare the taste with salt (kelp tea) and pepper.
③ Add boiled broccoli and add eggs with hot water.
* Simmer to the point where the green color does not discolor.
* Young leaf vegetables do not need to be boiled in hot water, but those that are bamboo should be boiled in advance.
* Vegetables can be seasonal vegetables or spinach.
* Instead of oysters, pork, chicken, wiener, bacon, etc. may also be used.
* The trick is to make most dishes according to the time you eat