おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  あさりの炊きこみご飯

2022年09月06日 | 日記

あさりの炊きこみご飯

   

①米3合を洗い、醤油大匙1.5・塩・昆布茶適量水を加え4合の水の分量にして、かき混ぜ、その上に市販品の冷凍アサリ・人参・グリンピース・トウモロコシ・刻み生姜を乗せ通常どおりに炊く。

*炊きあがれば良くほぐして混ぜる。

②器に盛り出来上がり。

*椎茸・キノコ・筍・お揚げなどを混ぜるのも良い。

*冷凍むきアサリは業務スーパーで売っている。

Cooked rice with clams

   

Wash 3 goh of rice, add 1.5 tablespoons of soy sauce, salt, and kelp tea appropriate amount of water, make it into a portion of 4 goh of water, stir, put commercially available frozen clams, carrots, peas, corn, and chopped ginger on top of it and cook as usual.

* When cooked, loosen well and mix.

②Fill the bowl with a flourish.

* It is also good to mix shiitake mushrooms, mushrooms, bamboo shoots, etc.

* Frozen broad beans and clams are sold at business supermarkets.

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