おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  もんじゃ焼き

2023年08月01日 | 日記

もんじゃ焼き

小麦粉を水に溶き、鉄板の上に流して焼く料理である。お好み焼きに似た食べ物である。

現在は、東京都下町埼玉県南部・東部、群馬県東部と栃木県南部に店が多い

        

①ボールに小麦粉30g・ウスターソース25g・水250gを加え、混ぜ合わせ、粗めにきざんだキャベツ100gと小えび、明太子や切いか・天かす少々を入れ、軽く混ぜ合わせる

②ホットプレートに薄くサラダ油を敷き①を流し込み生地がグツグツして具材のフチがパリパリになってきたらチーズを乗せる。

③皿に盛り明太子やトマトを添え出来上がり。好みにより青のりをふりかける。
 ⁂タコ・イカ・肉・ハム等を入れるのも良い。

Monjayaki

It is a dish in which wheat flour is dissolved in water and poured on an iron plate for baking. It is a food similar to okonomiyaki.

Currently, there are many stores in downtown Tokyo, southern and eastern Saitama Prefectures, eastern Gunma Prefecture, and southern Tochigi Prefecture.

     

①Add 30g of flour, 25g of Worcestershire sauce, and 250g of water to a bowl, mix and mix lightly, adding 100g of coarsely chopped cabbage, small shrimp, mentaiko, squid and tenkasu.

②Spread a thin layer of salad oil on a hot plate, pour ①, and when the dough becomes thick and the edges of the ingredients become crispy, put the cheese on it.

③Serve the plate with mentaiko and tomatoes. Sprinkle with blue glue to taste.

 ⁂ It is also good to add octopus, squid, meat, ham, etc.

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