ネギのぬた
①煮沸水に塩少々、5cm位に切った、ネギの根元の白い部分を先に入れ、暫くしたら青い部分を入れ、沸騰してから5分ほど煮る、引き揚げ冷水で冷やす。
②水を絞ったネギを、酢・味噌・砂糖の練り噌酢に和える、好みにより辛子も合う。
③トッピングに火にあぶった油あげ、茹でたイカ・椎茸・ごぼ天・蒲鉾などを加えると良い。
Leek nuta
①Add a pinch of salt to boiling water, cut into 5cm pieces, the white part of the root of the leek first, add the blue part after a while, boil for about 5 minutes after boiling, and cool in cold water.
② Add the scallions squeezed from the water to the vinegar, miso, and sugar kneaded soso vinegar, and the peppers go well with your preference.
③Add boiled squid, shiitake mushrooms, burdock ten, kamaboko, etc. to the toppings.