おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  ネギのぬた

2023年08月15日 | 日記

                 ネギのぬた                           

①煮沸水に塩少々、5cm位に切った、ネギの根元の白い部分を先に入れ、暫くしたら青い部分を入れ、沸騰してから5分ほど煮る、引き揚げ冷水で冷やす。

水を絞ったネギを、酢・味噌・砂糖の練り噌酢に和える、好みにより辛子も合う。

トッピングに火にあぶった油あげ、茹でたイカ・椎茸・ごぼ天・蒲鉾などを加えると良い。

       

Leek nuta

①Add a pinch of salt to boiling water, cut into 5cm pieces, the white part of the root of the leek first, add the blue part after a while, boil for about 5 minutes after boiling, and cool in cold water.

② Add the scallions squeezed from the water to the vinegar, miso, and sugar kneaded soso vinegar, and the peppers go well with your preference.

③Add boiled squid, shiitake mushrooms, burdock ten, kamaboko, etc. to the toppings.

       

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