おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  超簡単もやしナムル

2023年08月13日 | 日記

超簡単もやしナムル

ナムル朝鮮半島家庭料理の一つで、もやしなどの野菜ゼンマイなどの山菜・野草塩ゆでしたものを調味料ゴマ油などで和えたもの

今回は電子レンジで加熱して調味料と合わせるだけ、火も使わずに手軽に作れる。忙しい時や、お酒のおつまみに。

             

①もやし200gをラップに入れ、600Wの電子レンジで3分加熱し、ザルにあげ水気を切り。

②ボウルにしょうゆ小さじ2・ごま油小さじ2・鶏ガラスープの素小さじ1・すりおろしニンニク小さじ1・白すりごま大さじ1・塩昆布を入れてよく混ぜる。

③皿に盛り付けて完成。

Super easy sprout namul

Namul is one of the home-cooked dishes of the Korean Peninsula, and vegetables such as bean sprouts and wild vegetables and wild herbs such as spring Salt-boiled with seasonings and sesame oil.

This time, you can just heat it in the microwave and combine it with seasonings, and you can easily make it without using fire. When you are busy, or as a snack for alcohol.

                     

①Put 200g of bean sprouts in plastic wrap, heat in a 600W microwave oven for 3 minutes, and drain in a colander.

②In a bowl, add 2 teaspoons soy sauce, 2 teaspoons sesame oil, 1 teaspoon chicken broth base, 1 teaspoon grated garlic, 1 tablespoon white ground sesame seeds, salt kelp and mix well.

③Serve on a plate to complete.

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