おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  我が家の朝ご飯オムレツ

2023年08月20日 | 日記

我が家の朝ご飯オムレツ

      

1人前

①玉ねぎ60g・ピーマン1個は種を取りみじん切り、ハム4枚は5mm角の角切り。

②ボウルに卵2個を割り入れ、溶きほぐす。牛乳大匙1、片栗粉小匙1、塩一つまみを加え、混ぜ合わせる。

③中火に熱したフライパンにサラダ油大さじ1/2を入れ、②を流し入れてフライパン全体に広げ、卵の表面が固まったらラップに取る。

④同じフライパンに塩少々・バター15gを溶かし、①を入れ、中火で炒める。味を調える。

⑤➂の上に④を乗せ、包み込む。

⑥お皿に⑤を盛り付け、ケチャップをかけ、キュウリ・トマト等を添えたら完成。

 

Our breakfast omelet rice

  

  • serving

①60g onions and 1 bell pepper are seeded and chopped, and 4 slices of ham are cut into 5mm cubes.

②Break 2 eggs into a bowl and beat. Add 1 large spoon of milk, 1 small spoon of potato starch, and a pinch of salt and mix.

③Put 1/2 tablespoon of salad oil in a frying pan heated to medium heat, pour ② in, spread throughout the pan, and when the surface of the eggs harden, remove to plastic wrap.

④Melt a pinch of salt and 15g of butter in the same frying pan, add ①, and fry over medium heat. Season to taste.

⑤Put ④ on top of the ➂ and wrap it.

⑥Serve ⑤ on a plate, sprinkle with ketchup, garnish with cucumbers, tomatoes, etc. to complete.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする