我が家の朝ご飯オムレツ
1人前
①玉ねぎ60g・ピーマン1個は種を取りみじん切り、ハム4枚は5mm角の角切り。
②ボウルに卵2個を割り入れ、溶きほぐす。牛乳大匙1、片栗粉小匙1、塩一つまみを加え、混ぜ合わせる。
③中火に熱したフライパンにサラダ油大さじ1/2を入れ、②を流し入れてフライパン全体に広げ、卵の表面が固まったらラップに取る。
④同じフライパンに塩少々・バター15gを溶かし、①を入れ、中火で炒める。味を調える。
⑤➂の上に④を乗せ、包み込む。
⑥お皿に⑤を盛り付け、ケチャップをかけ、キュウリ・トマト等を添えたら完成。
Our breakfast omelet rice
- serving
①60g onions and 1 bell pepper are seeded and chopped, and 4 slices of ham are cut into 5mm cubes.
②Break 2 eggs into a bowl and beat. Add 1 large spoon of milk, 1 small spoon of potato starch, and a pinch of salt and mix.
③Put 1/2 tablespoon of salad oil in a frying pan heated to medium heat, pour ② in, spread throughout the pan, and when the surface of the eggs harden, remove to plastic wrap.
④Melt a pinch of salt and 15g of butter in the same frying pan, add ①, and fry over medium heat. Season to taste.
⑤Put ④ on top of the ➂ and wrap it.
⑥Serve ⑤ on a plate, sprinkle with ketchup, garnish with cucumbers, tomatoes, etc. to complete.