おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 イカと小芋の炊き合わせ

2022年11月05日 | 日記

イカと小芋の炊き合わせ

*日本海で取れとれのイカと福井の友人からの贈り物の里芋で合わせ煮をつくりました。

     

①イカを奇麗に洗い、一口大に切る。足は2本宛切る。

②里芋を洗い皮のまま5分茹で、皮をむきとる。

③鍋に①②を入れ少々の水・酒を醤油を入れ味がしみ込めば出来上がり。

*今回は畑で採れたオクラを入れて煮ました。

Cooking squid and small potatoes

*Japan I made a combination of squid from the sea and taro as a gift from a friend in Fukui.  

     

①Wash the squid nicely and cut it into bite-sized pieces. The legs are cut to two.

②Wash the small potatoes and boil them for 5 minutes, then peel them off.

③Put and in a pot, add a little water, sake, soy sauce, and soak in the flavor.

* This time I boiled okra harvested in the field.

 

 

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