おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 簡単コロッケ

2022年11月18日 | 日記

簡単コロッケ

幼い頃、良く母親が作ってくれたコロッケ。

ジャガイモはアンデスレッド・デストロイヤー・モメークイン等。

     

①じゃがいもを茹でて潰す。電子レンジで加熱するのも良い。

 蒸し器があれば、可溶性澱粉・ビタミンCが流れ出ないから、また新ジャガイモは水分が多いので蒸す方が、ホクホク感がある、蒸す前に塩を摺り込んでおくとより美味しい。

②玉ねぎをみじん切り、牛肉または豚肉ミンチと炒める、塩・胡椒で味付ける。

③①②を粉を混ぜて適当な小判形に整形する。

④③パン粉(フライパンでこげめ付ける)をまぶして出来上がり。

*新ジャガイモは茹でたもの(蒸した)を潰し、丸めて、パン粉をまぶすだけで、ジャガイモの本来の味が、味わえる。

*簡単コロッケはソースケチャップなどお好みの食べ方を。

      Easy Croquette 

Croquettes made by my mother when I was a child.

     

①Boil and crush the potatoes.

If there is a steamer, soluble starch and vitamin C do not flow out, and new potatoes have a lot of moisture, so it is more delicious to steam it if you steam it, and if you slip salt before steaming.

②Chop the onions and stir-fry with beef or mince pork, season with salt and pepper.

③①② Is mixed with powder and shaped into an appropriate oval shape.

④⓷ Sprinkle the breadcrumbs (browning in a frying pan) and you are ready.

* The new potatoes are crushed (steamed), rolled and breaded.

Just by tasting the original taste of potatoes.

* Easy croquette is your favorite way to eat such as sauce ketchup.

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする