簡単コロッケ
幼い頃、良く母親が作ってくれたコロッケ。
ジャガイモはアンデスレッド・デストロイヤー・モメークイン等。
①じゃがいもを茹でて潰す。電子レンジで加熱するのも良い。
蒸し器があれば、可溶性澱粉・ビタミンCが流れ出ないから、また新ジャガイモは水分が多いので蒸す方が、ホクホク感がある、蒸す前に塩を摺り込んでおくとより美味しい。
②玉ねぎをみじん切り、牛肉または豚肉ミンチと炒める、塩・胡椒で味付ける。
③①②を粉を混ぜて適当な小判形に整形する。
④③パン粉(フライパンでこげめ付ける)をまぶして出来上がり。
*新ジャガイモは茹でたもの(蒸した)を潰し、丸めて、パン粉をまぶすだけで、ジャガイモの本来の味が、味わえる。
*簡単コロッケはソースケチャップなどお好みの食べ方を。
Easy Croquette
Croquettes made by my mother when I was a child.
①Boil and crush the potatoes.
If there is a steamer, soluble starch and vitamin C do not flow out, and new potatoes have a lot of moisture, so it is more delicious to steam it if you steam it, and if you slip salt before steaming.
②Chop the onions and stir-fry with beef or mince pork, season with salt and pepper.
③①② Is mixed with powder and shaped into an appropriate oval shape.
④⓷ Sprinkle the breadcrumbs (browning in a frying pan) and you are ready.
* The new potatoes are crushed (steamed), rolled and breaded.
Just by tasting the original taste of potatoes.
* Easy croquette is your favorite way to eat such as sauce ketchup.