柚子のすき焼きのタレの混ぜ合わせ
我が家は柚子の実の収穫が最盛期、これから色々な料理に、まずはシンプルに熱いご飯に乗せて食べます。
①充分熟した柚子良く洗いスライスする。
②絞った皮はすき焼きのタレを少し混ぜ出来上がり。
*砂糖だけでジャムとして
*蜂蜜等を加えママレードとして
*味噌を加え味噌柚子・・・ふろふき大根用
*唐辛子を加え柚子胡椒等として。
冬至に柚子湯に入ると、良いと言われ、疲労回復(柚子の香りが心を癒す)。
Yuzu sukiyaki sauce mixture
In my family, yuzu fruit harvest is at its peak, and from now on, we will eat it in various dishes, first of all, simply on hot rice.
①Wash and slice the yuzu well and ripe.
② The squeezed skin is finished by mixing a little sukiyaki sauce.
* Sugar just as jam
* Add honey etc. as marmalade
* Add miso and miso yuzu ・ for furofuki daikon
* Add chili pepper as yuzu pepper, etc.
If you take a yuzu bath on the winter solstice, it is said to be good and relieves fatigue (the scent of yuzu heals the heart).