椎茸のソテー(ステーキ)
今日は椎茸の初収穫、バター焼きのステーキにしました。
①椎茸を洗い一口大に切る。焼くと小さくなるから大きめに切る。
②フライパンに少量の水に塩(昆布茶)・胡椒を混ぜ、①の椎茸にまぶし、サラダ油で蓋をして炒め、しんなりすれば醤油・バターで香りを付け出来上がり。
③②皿に②を盛り付けてスダチ・レモン・柚子をかけて熱いうちに食する。
Sautéed shiitake mushrooms (steak)
The other day, I suddenly harvested two unexpected shiitake mushrooms and made them into steaks.
①Wash the shiitake mushrooms and cut them into bite-sized pieces.Cut into large pieces because they become smaller when baked.
②Mix salt (kombucha) and pepper in a small amount of water in a frying pan, sprinkle on ① shiitake mushrooms, cover with salad oil, stir-fry, and if it is soft, fragrant with soy sauce and butter.
③Serve ② on a plate and sprinkle with sudachi, lemon, and yuzu and eat hot.