おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  椎茸のソテー(ステーキ)

2022年11月27日 | 日記

椎茸のソテー(ステーキ)

今日は椎茸の初収穫、バター焼きのステーキにしました。

  

椎茸を洗い一口大に切る。焼くと小さくなるから大きめに切る。

②フライパンに少量の水に塩(昆布茶)・胡椒を混ぜ、①の椎茸にまぶし、サラダ油で蓋をして炒め、しんなりすれば醤油・バターで香りを付け出来上がり。

③②皿に②を盛り付けてスダチ・レモン・柚子をかけて熱いうちに食する。  

Sautéed shiitake mushrooms (steak)

The other day, I suddenly harvested two unexpected shiitake mushrooms and made them into steaks.

  

①Wash the shiitake mushrooms and cut them into bite-sized pieces.Cut into large pieces because they become smaller when baked.

②Mix salt (kombucha) and pepper in a small amount of water in a frying pan, sprinkle on shiitake mushrooms, cover with salad oil, stir-fry, and if it is soft, fragrant with soy sauce and butter.

③Serve ② on a plate and sprinkle with sudachi, lemon, and yuzu and eat hot.

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