おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 寒干し大根と豚肉煮

2022年02月06日 | 日記

寒干し大根と豚肉煮

 保存食としての寒干し大根を、色々な食べ方で料理してみましょう。

   

①干し大根100gを鋏で薄く切り、水で戻しておく。

②薄切り豚ばら肉200gを、さっと茹でアクを除いておく。

③①・②と細切り昆布・椎茸・鰹節だし200mℓ・酒大匙3・みりん大匙2・醤油大匙3・(蜂蜜少々)を加えて煮る。

*茸類は舞茸等何でも良い大根だけでも美味しい。 

Simmered with kanboshi daikon radish and pork

Let's cook cold dried daikon radish as a preserved food in various ways.

       

①Cut 100 g of dried radish thinly with scissors and return with water.

②Remove 200g of thinly sliced pork belly, quickly boil aku.

③Add and and shredded kelp, shiitake mushrooms, bonito broth 200ml, sake large 3, mirin daiki 2, soy sauce large, and (a little honey).

* Mushrooms are beautiful even with daikon radish that can be anything such as maitake mushrooms

コメント
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