白菜と卵の簡単中華スープ
温かい中華スープのレシピ。白菜を中華だしで煮ることで、とろとろに仕上がります。卵や水溶き片栗粉も入っているので、より口溶けの良いスープです。
料理お手づだい・ニアン
4人前
①鍋に水600mℓと中華だし小匙2を入れ、白菜4枚ざく切としいたけ4枚薄切りを加えて弱中火でよく煮る。
②白菜に火が通ったら、オイスターソース小匙1を加え一煮立てる。
③火を止めて水溶き片栗粉小匙2を加えて中火でとろみをつける。
④溶き卵2個を入れ、半熟に仕上げたら器に盛り完成。
Chinese cabbage and egg in Chinese soup
Hot Chinese soup recipe. By boiling Chinese cabbage in Chinese dashi, it is finished thickly. It is a soup with better melt in the mouth because it also contains eggs and water-soluble potato starch.
- people ago
①Put 600ml of water and 2 chinese dashi in a saucepan, add 4 slices of Chinese cabbage and 4 slices of veritake mushrooms and cook well over medium heat.
②When the Chinese cabbage is cooked, add the oyster sauce 1 and boil it.
③Turn off the heat, add the water-soluble potato starch 2 and thicken over medium heat.
④Add 2 beaten eggs and finish in a semi-ripe bowl.