おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 簡単ニラ玉(2人分)

2022年02月28日 | 日記

簡単ニラ玉(2人分)

今の時期ニラが美味しい。

さきに卵を焼いて取り置き、ニラをしんなり炒めて、卵を戻し入れニラのしゃきしゃき感を残す、単純な料理ですが、我が家の畑の採りたてのニラは野菜的な香りで卵と絶妙な味わい。酒のあてにも最高

   

➀ボウルに卵2個に塩一つまみ・醤油小さじ1/4を混ぜ、サラダ油で炒め取り置く。

②胡麻油大匙1/2を熱し、ニラ1/2束2~3cmに切ったものをこぶ茶・胡椒少々で炒め、ニラがしんなりしたら①の卵を戻し入れ出来上がり。

*肉類や季節の野菜や茸・エリンギ等を一緒に炒めても美味しい。

*この方法はニラのしゃきしゃき感と卵の黄色が奇麗である。

Easy Sara Ball (for 2)

The last is delicious at this time of year.

It is a simple dish that bakes and leaves eggs before, stir-frys leek, returns the eggs, and leaves the feeling of squashing of leek, but the freshly picked leek in our field has a vegetabley aroma and exquisite taste with eggs. It is also the best for sake.

   

n a bowl mix 2 eggs with a pinch of salt and 1/4 teaspoon of soy sauce, stir-fry in salad oil.

②Heat 1/2 sesame oil, fry the leek cut into 1/2 bunch 2-3cm, stir-fry with a little hump tea and pepper, and when the leek is tender, return the egg and put it back.

*It is delicious even if you fry meat, seasonal vegetables, mushrooms, eringi, etc. together.

* This method has a squashing feeling of a squirm of a goode and a beautiful yellow of the egg.

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