人参・わかめ・タコの酢の物
季節を問わず、最も簡単で早くできる酢の物、キュウリが手元になく人参を使いました。
①人参をスライサーでスライスし、電子レンジで加熱。
②茹でタコを一口大に切る。
③酢・砂糖・みりんで合わせ酢を作り、①・②・乾燥わかめを混ぜ出来上がり。
*タコやイカの細かく切った物や鰹節・わかめを加えるのも良い
Vinegared carrots, wakame seaweed and octopus
Regardless of the season, I used carrots because I didn't have the easiest and quickest vinegared cucumbers at hand.
①Slice the carrots with a slicer and heat them in the microwave.
②Cut the boiled octopus into bite-size pieces.
③Vinegar, sugar, miri to make vinegar, mix ①, ②, and dried wakame seaweed.
* You can also add chopped octopus or squid, bonito flakes and wakame seaweed.