おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 人参・わかめ・タコの酢の物

2022年02月17日 | 日記

人参・わかめ・タコの酢の物

季節を問わず、最も簡単で早くできる酢の物、キュウリが手元になく人参を使いました。

    

①人参をスライサーでスライスし、電子レンジで加熱。

②茹でタコを一口大に切る。

③酢・砂糖・みりんで合わせ酢を作り、①・②・乾燥わかめを混ぜ出来上がり。

*タコやイカの細かく切った物や鰹節・わかめを加えるのも良い

Vinegared carrots, wakame seaweed and octopus

Regardless of the season, I used carrots because I didn't have the easiest and quickest vinegared cucumbers at hand.

    

①Slice the carrots with a slicer and heat them in the microwave.

②Cut the boiled octopus into bite-size pieces.

③Vinegar, sugar, miri to make vinegar, mix , , and dried wakame seaweed.

* You can also add chopped octopus or squid, bonito flakes and wakame seaweed.

 

 

コメント
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする