ちくわの磯辺焼き
サックサクのちくわの磯辺焼き。お酒のおつまみやごはんのおかずとしても人気の一品。揚げずに少量の油で作れる。
美味しいよ
2人前
①ちくわ6本は3等分の斜め切り、ソーセージを穴に入れる。
②ボウルに水大匙1・4薄力粉大さじ3・青のり大さじ4・オリーブオイル大さじ3・マヨネーズ を入れて混ぜ合わせ、①をくぐらせる。
③中火で熱したフライパンにオリーブオイルをひき、②を入れ、衣がカリッとするまで両面3分ずつ焼き、火から下ろす。
④大葉を敷いたお皿に盛り付け、マヨネーズを添えて完成。
Chikewa's Isobeyaki
Crispy chikuwa isobeyaki. It is also popular as a side dish for snacks and rice. Can be made with a small amount of oil without frying.
- people ago
①Cut the six chi kuwa diagonally into 3 equals and put the sausage in the hole.
②In a bowl 3 tablespoons of water, 4 tablespoons of flour, 1 tablespoon of blue paste, 3 tablespoons of olive oil, Add mayonnaise and mix, and let ① pass through.
③In a medium-heated frying pan, put② in ② and bake on both sides for 3 minutes until the batter is crispy, and remove from the heat.
④Serve on a large leaf plate and serve with mayonnaise.