おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ちくわの磯辺焼き

2022年02月10日 | 日記

ちくわの磯辺焼き

 サックサクのちくわの磯辺焼き。お酒のおつまみやごはんのおかずとしても人気の一品。揚げずに少量の油で作れる。

   

                                                      美味しいよ

2人前

①ちくわ6本は3等分の斜め切り、ソーセージを穴に入れる。

②ボウルに水大匙1・4薄力粉さじ3・青のり大さじ4・オリーブオイル大さじ3・マヨネーズ を入れて混ぜ合わせ、①をくぐらせる。

③中火で熱したフライパンにオリーブオイルをひき、②を入れ、衣がカリッとするまで両面3分ずつ焼き、火から下ろす。

④大葉を敷いたお皿に盛り付け、マヨネーズを添えて完成。

Chikewa's Isobeyaki

Crispy chikuwa isobeyaki. It is also popular as a side dish for snacks and rice. Can be made with a small amount of oil without frying.

  • people ago

Cut the six chi kuwa diagonally into 3 equals and put the sausage in the hole.

In a bowl 3 tablespoons of water, 4 tablespoons of flour, 1 tablespoon of blue paste, 3 tablespoons of olive oil, Add mayonnaise and mix, and let pass through.

In a medium-heated frying pan, put in and bake on both sides for 3 minutes until the batter is crispy, and remove from the heat.

Serve on a large leaf plate and serve with mayonnaise.

コメント
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