ほうれん草のおひたし
ほうれん草の美味しい時期です、生でも山葵醤油で食べても大変美味しいです。
➀ほうれん草を洗い、煮沸水(塩少々)に入れ、30~40秒茹でて、冷水煮付け色止めする。
②水切りして3~4cmの長さに切り水を絞り、ボールに入れ鰹節やちりめんじゃこをまぶし、醤油をまぶして摺り胡麻を振りかけ出来上がり。
*新鮮な、ほうれん草の刺身は甘みがあり、作っている物の役得。
Spinach
It is very delicious even if you eat spinach, raw or wasabi soy sauce.
➀Wash the spinach, put it in boiling water (a little salt), boil it for 30-40 seconds, and turn off the color with cold water.
②Drain and squeeze the water into a length of 3 to 4 cm, put them in a bowl, sprinkle with bonito flakes and chirimanjako, sprinkle with soy sauce and sprinkle with suri sesame seeds.
* Fresh, spinach sashimi is sweet and useful for what you are making.