おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ほうれん草のおひたし

2022年02月26日 | 日記

ほうれん草のおひたし

ほうれん草の美味しい時期です、生でも山葵醤油で食べても大変美味しいです

 

➀ほうれん草を洗い、煮沸水(塩少々)に入れ、30~40秒茹でて、冷水煮付け色止めする。

②水切りして3~4cmの長さに切り水を絞り、ボールに入れ鰹節やちりめんじゃこをまぶし、醤油をまぶして摺り胡麻を振りかけ出来上がり。

*新鮮な、ほうれん草の刺身は甘みがあり、作っている物の役得。

Spinach

It is very delicious even if you eat spinach, raw or wasabi soy sauce.

     

Wash the spinach, put it in boiling water (a little salt), boil it for 30-40 seconds, and turn off the color with cold water.

②Drain and squeeze the water into a length of 3 to 4 cm, put them in a bowl, sprinkle with bonito flakes and chirimanjako, sprinkle with soy sauce and sprinkle with suri sesame seeds.

* Fresh, spinach sashimi is sweet and useful for what you are making.

 

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