おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 焼き豚

2022年02月23日 | 日記

焼き豚

 *幼少のおり母親が良く作ってくれた、素朴な味わい。

          

➀豚肉に五黄色・塩・胡椒を刷り込んで1~2時間置く。

②①をフライパンで裏表の表面を焼きつける。

③鍋に②を入れ、醤油・砂糖・みりん・酒で煮て、煮詰めて少し煮汁を残した状態で、ビニール袋に保存して出来上がり。

➃写真のように切り、お皿に盛り付ける。

roast pork

                             * A simple taste that young mothers often made.

         

➀Imprint the pork with five yellows, salt and pepper and leave for 1-2 hours.

②➀ The front and bottom surfaces are baked with a frying pan.

③Put ② in a saucepan, boil it with soy sauce, sugar, mirin, and sake, boil it down and leave a little broth, and store it in a plastic bag and it is ready.

Cut as shown in the picture and serve on a plate

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