超簡単で美味しいキーマカレー
①人参をサイコロに切り・玉葱・ミンチ肉・生姜をサラダ油で炒め、塩・胡椒で味付けける。
②柔らかくなれば細かく切った、ピーマン・オクラ・カレー粉を入れ煮て出来上がり。
③今回は冷凍品を解凍し、椎茸・筍など具沢山を使いました。
➃味付けは好みでソース・ケチャップなども良い。
キーマカレーとは、ひき肉を用いて作ったインド料理の一つ。「キーマ」とは、ヒンディー語やウルドゥー語で「細切れ肉」または「ひき肉」を意味する。
日本では豚肉、牛肉、鶏肉、羊肉が用いられる。日本のインド料理店では鶏ひき肉のキーマカレーが多い。普通のカレーと違い、小麦粉などを使ってとろみをつけることは稀である。 香辛料は、数種の素材が混合しているカレー粉が用いられることが多いが、クミン、ターメリックなどを独自に混ぜて作る人も多い。
キーマカレーは炊いた白米やサフランライス、ターメリックライスなどにかけて食べる。レタスにくるんでオードブル風にすると食べやすく、ビールなどのおつまみになる。
また、調理器具メーカー、雑誌社、ポータルサイトなどでのレシピ集でのキーマカレーの紹介では、パンやナンに載せたり挟んだりして食べると美味であるとしていることも多い。カレーパンにはキーマカレーが入っていることもある。
Super easy and delicious Keema curry
①Cut carrots into dice, fry onion, mince and ginger in salad oil and season with salt and pepper.
②When it becomes tender, cut into small pieces, put peppers, okra and curry powder and boil it.
③This time, I thawed frozen products and used a lot of ingredients such as shiitake mushrooms and bamboo shoots.
➃The seasoning is good, such as sauce and ketchup.
Keema curry is one of the Indian dishes made with minced meat. "Keema" means "shredded meat" or "minced meat" in Hindi or Urdu. Pork, beef, chicken and mutton are used in Japan. In Indian restaurants in Japan, there are many keema curry of minced chicken. Unlike ordinary curry, it is rare to thicken with flour. Curry powder, which is a mixture of several spices, is often used, but many people make it by mixing cumin, turmeric, etc. independently. Keema curry is eaten over cooked white rice, saffron rice, turmeric rice, etc. It is easy to eat when it wraps in lettuce and it makes it hors d'oeuvres style, and it becomes a snack such as beer. In addition, in the introduction of Keema curry in recipe collections at cookware manufacturers, magazines, portal sites, etc., it is often said that it is delicious when placed or sandwiched on bread or nan. Curry bread may contain Keema curry.