簡単ピリ辛担々麺
簡単に作れる、担々麺で旨味たっぷりの肉味噌と白ねりごまの風味が効いた濃厚なスープがマッチした一品です。寒い時にぴっつたし。
①生姜5gは皮を剥いてみじん切り。
②中火で熱したフライパンにごま油小匙1をひき、生姜・豆板醤小匙1を入れ、香りが立ったら豚ひき肉50g(筋肉でも良い)を加えて3分程炒める。豚ひき肉に火が通ったら火から下ろす。
③鍋にお湯を沸かし、中華麺(うどんでも良い)を入れて茹で、お湯を切る。
④別の鍋に水400mℓスープの材料(胡麻大匙2・鶏ガラスープの素大匙1・醤油大匙1・酢小匙1・ラー油小匙1/4を入れ、中火でひと煮立ちしたら火から下ろしす。
⑤器に③を盛り付け、④をかけ、②をのせ、小ねぎの適量を散らして完成。
鬼は外‥コロナは内も外も去れ
Easy spicy dandan noodles
It is a rich soup with a flavor of meat miso and white neri sesame with plenty of umami with Dandan noodles that can be easily made is a match.
①Peel and chop 5g ginger.
②In a frying pan heated over medium heat, put 1 small sesame oil, add 1 small ginger and soy sauce, add 50 g of ground pork when fragrant, and fry for about 3 minutes. When the ground pork is cooked, remove it from the fire.
③Boil the water in a pot, put Chinese noodles, boil it according to the package, and cut the hot water.
④In a separate saucepan, add 400ml of water soup ingredients (2 sesame daiko, 1 large soy sauce, 1/4 sauce sauce, 1/4 piece of vinegar, 1/4 of chili oil, and boil over medium heat and then remove from the heat.
⑤Place ③ on a bowl, put ④, put ② on top, sprinkle an appropriate amount of onions and you are finished.