おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  わかめと卵のあんかけうどん

2022年06月05日 | 日記

わかめと卵のあんかけうどん

 わかめの風味と、茸のふわふわな卵が絶妙です。

   

1人前

➀ボウルに乾燥わかめ5g、水を入れて、水気を切り。

②鍋に水200mℓ・めんつゆ2倍濃縮100mℓ・みりん小匙2を入れて中火で熱し、沸騰したらしめじ50g・うどん1玉を入れ、わかめを加え、水溶き片栗粉大匙1でとろみをつける。

③溶き卵1個を回し入れ、中火のまま煮立たせる。

➃器に盛り付け、小ねぎを散らして完成。

*蕎麦・スパゲテイ・素麺を使ったり、ウインナーソーセージ・ベーコン・豚肉や牛肉を使うのも良い。

Wakame and egg ankake udon

The flavor of wakame and the fluffy eggs of mushrooms are exquisite.

     

  • person ago

In a bowl put 5 g of dried seaweed, water, drain the water.

In a saucepan, put 200 ml of water, 100 ml of noodle soup 2 times concentrated, 2 small spoonfuls of mirin, heat over medium heat, when it starts to boil, add 1 ball of udon noodles, add seaweed, and thicken with 1 large spoonful of water-soluble chestnut flour.

Turn in 50 g of shimeji and 1 beaten egg, let it simmer over medium heat, and when it is cooked, remove it from the heat.

Serve in a bowl and scatter small onions to complete.

* It is also good to use soba noodles and plain noodles, or to add pork or bee

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