おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 大根と春雨の合わせ煮

2022年06月30日 | 日記

大根と春雨の合わせ煮

 畑の大根収獲最盛期で、沢山美味しく食べる料理を考案してみました。

        

     大根の千切り          春雨うどん

大根を写真のように千切りにスライスする。

だし汁で春雨・大根を合わせ煮る。

③器に盛り、人参を千切りスライスした、半生渇きした物を天盛り。

 *春雨の代わり、ソバ・うどん素麺・お揚げ等好みの物を合わせればより良い。

Combined boiled radish and vermicelli

It was the peak season of radish harvesting in the field, and I tried to devise a dish that I ate a lot of deliciously. 

     

      Shredded radish       vermicelli udon

➀ Slice the radish into shreds as shown in the picture.

➁ Boil vermicelli and radish together in dashi broth.

③Serve in a bowl, shredded carrots sliced, and serve with half-thirsty food.

* Instead of vermicelli, it is better if you combine your favorite things such as buckwheat, udon noodles, fried fish, etc.

コメント
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