おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 なすと豚バラのうどん

2022年06月02日 | 日記

なすと豚バラのうどん

ごま油で炒めたトロっと柔らかな、なすと豚バラ肉の相性はとてもよく、美味しいです。

   

1人前

➀鍋にごま油大匙1を入れ中火で熱し豚バラ肉50g一口大を炒める、火が通ったら中火のまま、なす70g1cmの銀杏切り・人参50gを入れて炒める。

②ナスがしんなりしたら中火のまま水150mℓ・めんつゆ (2倍濃縮)80ml砂糖小さじ1を入れて、アクを取りながら3分ほど煮て、火を止める。

③茹でたうどんや素麺を②に入れ器に盛り完成。

うどんの代わり素麺・蕎麦・スパゲテイでも良い

Udon with eggplant and pork belly

Stir-fried in sesame oil, eggplant and pork belly go very well together and are delicious.

    

  • person ago

Put 1 tablespoon of sesame oil in a saucepan and heat over medium heat to fry 50g of pork belly bite-sized, and when the heat is over, put in a 70 g 1 cm gingko cut of eggplant and fry over medium heat.

When the eggplant is dry, put 150 ml of water, 80 ml of noodle soup (2 times concentrated), 1 teaspoon of sugar while taking aku, cook for about 3 minutes, and turn off the heat.

③Put boiled udon noodles and plain noodles in and fill it in a bowl to complete.

Instead of udon noodles, plain noodles, soba noodles, spaghetti may also be

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