おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 豚肉のレイシャブ

2022年06月13日 | 日記

豚肉のレイシャブ 

       

①シャブシャブ用の豚肉を煮沸水に入れ、再度沸騰すれば引き上げ室温で冷やす。

を胡麻だれ(市販品でも良い)をからめる、すり胡麻を加えたり、紅葉おろしでも好みにより。

③レタス・玉ねぎスライス・人参スライスの上に②を乗せ、胡麻だれをかけて出来上がり。

*野菜はレタス・玉ねぎ・ブロッコリー・トマト・大根・胡瓜、人参・白菜・キャベツ・オクラ・小芋、または豆腐・茹で卵も良い。

*肉用ドレッシングは、ゴマペースト100g・醤油60g・みりん45g・酢30g・レモン汁30g・わさび30g等を混ぜる(黒ゴマも良い)。

  Pork leishav

       

①Put the pork for shabu shabu in boiling water, and if it boils again, pull it up and cool at room temperature.

➁① Teasing sesame seeds (may be commercially available), add surimi sesame seeds, or grate autumn leaves according to your preference.

③Put on top of lettuce, onion slices, carrot slices, and drizzle sesame seeds and voila.

* Vegetables include lettuce, onions, broccoli, tomatoes, radish, cucumbers, carrots, Chinese cabbage, okra, small potatoes, tofu and boiled eggs.

* For meat dressing, mix 100 g of sesame paste, 60 g of soy sauce, 45 g of mirin, 30 g of vinegar, 30 g of lemon juice, 30 g of wasabi, etc. (black sesame seeds are also good).

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おばさんの料理教室 じゃがいもとバターの醤油炒め

2022年06月13日 | 日記

じゃがいもとバターの醤油炒め

ジャガイモ(デストロイヤー)の収穫をしたので、牛肉・ブロッコリー・もやし・人参とバター炒めを作りました。

 

ジャガイモ(デストロイヤー)

2人前

じゃがいも300gを一口大切り電子レンジ600w5分加熱・人参・ブロッコリー・もやし。

➁熱したフライパンに有塩バター20gと薄切りと牛肉100gを炒める。

肉に焼き色が付いたら、①・醤油大さじ1・黒こしょう小さじ1/2を入れ炒め合わせ味がなじんだら火から下ろす。

皿に盛り付け来上がり。

*色々な季節の野菜も一緒に炒めても良い

Stir-fried potatoes and butter in soy sauce

We harvested potatoes (destoryer), so we made broccoli, bean sprouts, carrots and butter stir-fry.

        

  Potatoes (destroyer)

2 people ago

ut 300g of potatoes into large slices and heat in the microwave oven for 600w 5 minutes.

n a hot frying pan fry20 g of salted butter and 100 g of thinly sliced beef.

hen the beef is browned, add , 1 tablespoon of soy sauce, 1/2 teaspoon of black pepper, and stir-fry until the taste is familiar, and then remove from the heat.

Come on a plate.

* You can also stir-fry vegetables of various seasons together

Potato Destroyer

Because of its appearance like an undercover wrestler, it became a Destroyer when applying for "Destroyer" registration, or it is a mutant of Red Moon in Saki Prefecture, and was registered as a breed in 2000 and its official name is Ground Pechka.

The sticky flesh is nutritious, tastes like sweet potatoes and chestnuts, and is easy for fire to pass through.

It has a deep sweetness and taste, and is as viscous as makeup and Red Moon, so it is difficult to break down even if it is simmered for a long time, and it is easy to use for stewed dishes such as meat potatoes, curry, and stew. It is easy to cultivate, does not require soil disinfection, and is suitable for pesticide-free cultivation

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