おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 牛肉の野菜炒め(ピリカラ)

2022年06月08日 | 日記

牛肉の野菜炒め(ピリカラ)

 今の時期キャベツが美味しい、牛肉とキャベツ・ピーマン・人参のオイスターソース炒め、ごはんのおかずとして美味しい。

    

➀人参・ピーマン・キャベツ・玉ねぎをサラダ油・塩・胡椒で炒め、中華味(粉末)で味を付ける。

*野菜は適当にある物で良い。

肉を入れオイスターソース・味噌・醤油・七味唐辛子(またはラー油)をからめ味をしみ込ませる。好みにより豆板醬も良い。

皿に盛り付けレタスで包み食するのも良い。

*上等な肉は、肉だけ炒め一度引き揚げておいて野菜を別に炒め、出来上がる寸前に炒めた肉を加える。

Stir-fried beef vegetables (pirikala)

Cabbage is delicious at this time of year, beef and cabbage, peppers and carrots stir-fried in oyster sauce and are delicious as a side dish of rice.

Stir-fry carrots, peppers, cabbage and onions in salad oil, salt and pepper, and season with Chinese flavor (powder).

* Vegetables are fine in some ones as decent.

➁ Add meat to ➀ and soak in the taste with oyster sauce, miso, soy sauce, and shichimi chili pepper (or chili oil). Depending on your preference, bean plate sauce is also good.

It is also good to wrap it in lettuce ona plat e.

* For fine meat, fry only the meat, pull it once, fry the vegetables separately, and add the fried meat just before it is ready.

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