牛肉の野菜炒め(ピリカラ)
今の時期キャベツが美味しい、牛肉とキャベツ・ピーマン・人参のオイスターソース炒め、ごはんのおかずとして美味しい。
➀人参・ピーマン・キャベツ・玉ねぎをサラダ油・塩・胡椒で炒め、中華味(粉末)で味を付ける。
*野菜は適当にある物で良い。
②➀に肉を入れオイスターソース・味噌・醤油・七味唐辛子(またはラー油)をからめ味をしみ込ませる。好みにより豆板醬も良い。
③皿に盛り付けレタスで包み食するのも良い。
*上等な肉は、肉だけ炒め一度引き揚げておいて野菜を別に炒め、出来上がる寸前に炒めた肉を加える。
Stir-fried beef vegetables (pirikala)
Cabbage is delicious at this time of year, beef and cabbage, peppers and carrots stir-fried in oyster sauce and are delicious as a side dish of rice.
➀Stir-fry carrots, peppers, cabbage and onions in salad oil, salt and pepper, and season with Chinese flavor (powder).
* Vegetables are fine in some ones as decent.
➁ Add meat to ➀ and soak in the taste with oyster sauce, miso, soy sauce, and shichimi chili pepper (or chili oil). Depending on your preference, bean plate sauce is also good.
③It is also good to wrap it in lettuce ona plat e.
* For fine meat, fry only the meat, pull it once, fry the vegetables separately, and add the fried meat just before it is ready.