おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ローストビーフ 

2022年06月29日 | 日記

ローストビーフ

ローストビーフは、イギリス料理のひとつで牛肉の塊をオーブンなどで蒸し焼きにし、薄くスライスしたもの。ローストビーフ丼も卵をかけて美味しい。

                                ローストビーフ丼

➀牛肉(モモや肩肉)に塩・胡椒を振りかけ、サラダ油を塗りアルミホイルで包んで表2分、裏2分焼きつけ。

②冷えれば薄く切り皿に盛りつけ,好みのソースをかけて出来上がり。

ソース:しょうゆ50mみりん・25m・料理酒25m

roast beef

Roast beef is a form of British cuisine. Chunks of beef are steamed in the oven and thinly sliced.

   

Roast Beef Bowl

➀Sprinkle salt and pepper on the beef (peaches and shoulder meat), bake in salad oil for 2 minutes on the front and 2 minutes on the back, wrap in aluminum foil and cool.

②When it cools, serve it on a thinly sliced dish and pour in the sauce you like.

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おばさんの料理教室  シーフードパエリア

2022年06月29日 | 日記

シーフードパエリア

 エリアとはスペイン東部・地方発祥の米料理。

アサリ入りのシーフードミックスを使うとよりお手軽です。

    

2人前

➀フライパンにオリーブオイル大匙にニンニク1片みじん切りを入れて中火で熱し、香りが立ってきたら水200mℓ・玉ねぎ60gみじん切り、シーフードミックス (冷凍・エビ・イカ・アサリ100g)を入れて炒める。

①にご飯を加え、 白ワイン大さじ2・コンソメ顆粒小さじ1・カレー粉大匙1を加えて炒め合わせる。

③器に盛り、ブロッコリーや茹で卵を飾り完成。

*ミックスベジタブルや冷凍シーフードミックスを使うと手軽に出来る。

Seafood Paella

Paella is a rice dish that originated in eastern Spain and regions.

It is easier to use a seafood mix with clams.

      

  • people ago

In a frying pan, put a large spoonful of olive oil with 1 piece chopped garlic, heat over medium heat, and when the aroma rises, chop 200ml of water, 60g of onion, seafood mix (frozen, shrimp 100 g of squid clams) and stir-fry.

➁ Add rice to, add 2 tablespoons of  white wine, 1 teaspoon of consommé granules, 1 tablespoon of curry powder and stir-fry

Serve in a bowl and decorate with broccoli or boiled eggs to complete.

* Easy to do with mixed vegetables or frozen seafood mix.

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