おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 水餃子・焼き餃子

2022年06月06日 | 日記

水餃子・焼き餃子

   

➀ねぎ・ニラ・エリンギ・椎茸・玉ねぎ・カヤベツ・もやし・白菜(湯通し)・ホウレン草・筍・オクラなど季節に合った物を選び、みじん切りにする。

豚のミンチ、すり生姜・胡椒を加え均一に混ぜ、醤油・ごま油を入れ錬り皮で包む。 

*海老のミンチ・ベーコン・かつぶし粉を加えるのも良い。

*餃子の皮 市販品が簡単に手に入る

 小麦粉;片栗粉=9;1に適当な水で良く錬る(錬れば錬るほど腰がでる。)100gで20個分が出来る。

*たれの調合

 二杯酢(醤油;酢=1;1)・おろしにんにく・ラー油を数滴。

*水餃子

 多めの水を煮沸した中に、具を包んだ餃子を入れ、充分茹でてざるに引きあげ、タレにつけ食する。

*焼き餃子

フライパンに間隔を置き並べて焼き、途中水を加えて蒸し焼きとする、最後に、ごま油を僅かに加えフライパンに焦げ付かない様に焼く

*蒸し餃子

蒸し器に並べ12分程蒸して出来上がり。

*召し上がり方

  好みによりキムチを添えて食べるのも・・・

Water dumplings and grilled dumplings

   

Choose things that match the season, such as green onions, leeks, eringi, shiitake mushrooms, onions, kayabetsu, bean sprouts, Chinese cabbage (blanched), spinach, bamboo shoots, okra, etc., and chop them.

②Add the pork mince, the surimi ginger and pepper, mix evenly, add the soy sauce and sesame oil, and wrap it in the smelted skin.

* You can also add minced shrimp, bacon and crushed flour.

* Dumpling skin Commercial products are easily available

flour; Katamari flour = 9;1 to smelt well with appropriate water (the more you smelt, the more your waist will grow. 100g can make 20 pieces.

* Sauce concoction

Two tablespoons vinegar (soy sauce; Vinegar = 1;1), grated garlic, a few drops of chili oil.

* Water dumplings

In a large amount of boiled water, put the dumplings wrapped in the ingredients, bring them up when they are sufficiently boiled, and soak them in the sauce.

* Grilled dumplings

Bake at intervals in the frying pan, add water on the way to make it steamed, and finally, add a little sesame oil and bake so that it does not burn in the frying pan

* Steamed dumplings

Line up in a steamer and steam for about 12 minutes and voila.

* How to eat

You can also eat it with kimchi according to your preference ...

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