おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 ミートローフ

2022年06月16日 | 日記

ミートローフ

 豪華で華やかなミートローフ。お肉の味は抜群。

 ミートローフは、ミンチ状にした豚肉や牛肉、卵、パン粉、玉ねぎ、調味料などを混ぜ合わせてこねた肉だねを、型に入れてオーブンで焼いたものです。 

挽き肉300gに塩コショウ小匙1/2・ナツメグ小匙1/2を加えこね、それに玉ねぎ1/2個みじん切り・パン粉15g・牛乳大匙2・卵1個・ミックスベジタブル50gを加え、全体をこねる。

を型枠に詰め200℃のオーブンで20~30分焼く。

焼いた肉から出た肉汁全量にケチャップ大さじ3・ウスターソース大さじを器に入れ、レンジで2分加熱し。

食べ易い大きさに切り分けてのソースをかけ出来上がり。

*野菜はジャガイモ・さつまいも・椎茸・人参や、茹で卵やチーズを挟むのも良い

meat loaf

Gorgeous and gorgeous meatloaf. The taste of the meat is outstanding.

Meatloaf is made by mixing minced pork, beef, eggs, bread crumbs, onions, seasonings, etc. and kneaded meat broth into a mold and baked in the oven.

①Add 1/2 tablespoon of salt and pepper and 1/2 spoonful of nutmeg to 300 g of ground meat, add 1/2 chopped onion, 15 g of bread crumbs, 2 tablespoons of milk, 1 egg, 50 g of Mix vegetable and knead the whole.

Pack ① in a formwork and bake in an oven at 200°C for 30 minutes.

③Put 3 tablespoons of ketchup and a tablespoon of Worcestershire sauce in a bowl for the whole amount of gravy from the grilled meat and heat in the microwave for 2 minutes.

Cut into easy-to-eat sizes and put on sauce and voila.

* Vegetables can also be carrots, boiled eggs and cheese.

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