おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室 しゅうまい

2022年06月15日 | 日記

しゅうまい

 

①ボウルに豚ひき肉150gと玉ねぎ1/2個みじん切り・オイスターソース大匙1・酒大匙1・鶏ガラスープの素小匙1・砂糖小匙1・生姜小匙1・片栗粉大匙1を入れて、混ぜ合わせる。

➁シュウマイの皮12枚に①を包み、グリンピースを乗せる。

③蒸し器で10分程蒸す。

➃レタスを敷いたお皿に盛り付けて完成。

Shumai

①In a bowl, put 150 g of ground pork, 1/2 chopped onion, 1 large spoonful of oyster sauce, 1 large spoonful of sake, 1 small spoonful of chicken glass spoon, 1 small spoonful of sugar, 1 spoonful of ginger, 1 large spoonful of katamari flour, and mix together.

➁Wrap in 12 pieces of shumai skin and put the green peas on top.

③Steam in a steamer for about 10 minutes.

➃It is completed by serving it on a plate lined with lettuce.

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