おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  海老天の年越しそば

2023年01月01日 | 日記

海老天の年越しそば

海老天の年越しそばです

   

1人前

①ボウルに海老2尾を溶き天ぷらに入れ、混ぜ合わる。

②鍋底から5cmの高さまで揚げ油を注ぎ、180で揚げ取り出す。

③鍋にお湯を入れ入れ沸騰したら、かつお節5日を入れたお茶パックを入れる1分程経ったら、お茶パックを取り出す。

④中火のままめんつゆ90mℓを入れ、煮立ったら火を止める。

⑤別の鍋にお湯を入れ中火にし、そば100gを入れ茹でる。

⑥器に⑤を盛り付け、④をかけて②を乗せ刻み葱を散らし完成

New Year's Eve soba noodles

It is a New Year's Eve soba of Ebiten.

  

person ago

①In a bowl, beat 2 shrimp and put the tempura, mix,

Pour the frying oil to a height of 5 cm from the bottom of the pan and remove the frying at 180°C.

③After boiling in a pot of hot water, add a tea pack containing bonito flakes for 5 days, and after about 1 minute, remove the tea pack.

④Add 90ml of noodle soup over medium heat and turn off the heat when it starts to simmer.

⑤Put hot water in another pot and bring to medium heat, add 100g of buckwheat and boil.

⑥Serve in a bowl, put ➁ on (4) and scatter chopped onions to complete.

 

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