海老天の年越しそば
海老天の年越しそばです。
1人前
①ボウルに海老2尾を溶き天ぷらに入れ、混ぜ合わる。
②鍋底から5cmの高さまで揚げ油を注ぎ、180℃で揚げ取り出す。
③鍋にお湯を入れ入れ沸騰したら、かつお節5日を入れたお茶パックを入れる1分程経ったら、お茶パックを取り出す。
④中火のままめんつゆ90mℓを入れ、煮立ったら火を止める。
⑤別の鍋にお湯を入れ中火にし、そば100gを入れ茹でる。
⑥器に⑤を盛り付け、④をかけて②を乗せ刻み葱を散らし完成。
New Year's Eve soba noodles
It is a New Year's Eve soba of Ebiten.
person ago
①In a bowl, beat 2 shrimp and put the tempura, mix,
②Pour the frying oil to a height of 5 cm from the bottom of the pan and remove the frying at 180°C.
③After boiling in a pot of hot water, add a tea pack containing bonito flakes for 5 days, and after about 1 minute, remove the tea pack.
④Add 90ml of noodle soup over medium heat and turn off the heat when it starts to simmer.
⑤Put hot water in another pot and bring to medium heat, add 100g of buckwheat and boil.
⑥Serve ⑤ in a bowl, put ➁ on (4) and scatter chopped onions to complete.