おばさんの料理教室

家庭菜園の野菜を使い皆で料理を楽しもう

おばさんの料理教室  冬虫夏草の味噌汁やお茶

2023年01月09日 | 日記

冬虫夏草の味噌汁やお茶

先日のベトナムの友人が訪ねて来て、冬虫夏草のお土産を頂いた、薬効があり味噌汁やお茶を作りました。200年以上前に日本にもたらされた冬虫夏草。現代でも多くの方に愛用されるスーパーフードです。古来より健康成分が注目され貴重で高価なパワーの冬虫夏草。

  

①いりこダシの顆粒をお湯で溶かす、しめじ・大根・豆腐カットを煮る。

➁味噌を溶かして、刻みネギ散らせ、仕上げに冬虫夏草を入れ混ぜて出来上がり。

Cordyceps miso soup or tea

A friend from Vietnam visited me the other day and gave me a souvenir of cordyceps, and I made miso soup with medicinal properties. Cordyceps was brought to Japan more than 200 years ago. It is a superfood that is used by many people even today.  Cordyceps has been attracting attention for its health ingredients since ancient times, and is a precious and expensive cordyceps.

  

①Dissolve the iriko dashi granules in hot water, and boil the shimeji, daikon, and tofu cuts.

➁ Melt the miso, chop the green onions, and add cordyceps to finish.

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