ジャガバタ
我が家の栽培は5種類のジャガイモはアンデスレッド・キタアカリ・男爵・メークイン・デストロイヤー。
①ジャガイモを綺麗に洗い、4つ切りにし、切り口に塩をぬり、器に入れ隙間にバターをはさみ、器に紙またはラップで覆い電子レンジで5~6分、箸で突き刺し柔らかくなった事を確認。
②出来上がれば香り付けに醤油を数滴。
*電子レンジの時間はジャガイモの大きさや収穫時期等で異なる。
*収穫時期で水分が異なるので紙やラップで出来上がり調整。
*温かいバターが溶けている間に食べるのが最高。
Jagavata
The five types of potatoes grown in our family are Andesled, Kita Akari, Baron, Make-in Destroyer.
①Wash the potatoes cleanly, cut them into 4 pieces, sprinkle salt on the cuts, put butter in the gaps, cover the bowl with paper or plastic wrap, and pierce it with chopsticks for 5~6 minutes in the microwave to make sure it is soft.
②When done, add a few drops of soy sauce for flavoring.
*The time of the electric stove varies depending on the size of the potatoes and the harvest time.
* Since the moisture varies depending on the harvest time, adjust the finished product with paper or plastic wrap.
* Best eaten while the warm butter is melting.