うな丼
市販の国産鰻を楽しみました。
①バットにうなぎの蒲焼きを入れ、ひたひたになる程度に熱湯をかけ、1分程浸したら湯切り。
②フライパンに料理酒と付属のタレと牛蒡の煮たものと鰻を入れて中火で、ひと煮立ちしたら、蓋をして、煮汁が少なくなりツヤが出るまで弱火で5分程煮る。
③ご飯の上に②盛り付けて完成。
Unadon
I enjoyed commercially available domestic eel.
①Put the grilled eel in a vat, pour boiling water over it to the point where it is soaked, soak for about 1 minute, and drain the water.
②Put the cooking sake, the accompanying sauce, boiled beef and eel in a frying pan, simmer over medium heat, cover and simmer for about 5 minutes on low heat until the broth decreases and the eel becomes shiny.
③Serve ② on top of the rice to complete.